Business

Vitaliteit is actueler dan ooit tevoren, óók op de werkvloer. We hebben te maken met verschillende leefstijluitdagingen, veranderende tijden en een nieuwe generatie die andere eisen stelt aan zichzelf en haar werkgevers. Maatschappelijke discussies rondom goed werkgeverschap worden steeds relevanter. 

Yoga voor Business

Corporate vitaliteitsprogramma's

Yogaplace is al jarenlang pionier als het gaat om het creëren van een vitale bedrijfscultuur, mentale veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Dit doen we door het aanbieden van vitaliteitsprogramma’s rondom ontspanning, beweging en mindset. Ondernemers en HR-directeuren wereldwijd beschouwen dit als de drie belangrijkste behoeften voor toekomstbestendige organisaties. Vele organisaties worstelen echter nog erg om deze behoeften daadwerkelijk te integreren, met als gevolg dat het bijdragen van waarde zowel vanuit de medewerkers als organisatie onder druk staat. Dit leidt in veel gevallen op de lange termijn tot personeelsverloop, ongestructureerde bedrijfsprocessen en niet-gerealiseerde doelstellingen. Uit onderzoek (SIOO, 2017) blijkt dat slechts 50% van de doelstellingen in organisaties wordt bereikt en slechts 20% daarvan binnen gestelde tijd en budget.

vitaliteitstrajecten

Re-energize sessions

Inspirerende sessies om volop vitaliteit te ervaren  en creativiteit een enorme boost te geven, waarna medewerkers met hernieuwde energie aan het werk gaan en de energiebalans tijdig is aangevuld.

Corporate meditation

Erop gericht om werkefficiëntie te verhogen en werkstress te verlagen. Technieken vanuit praktisch én theoretisch perspectief die omgang met stress en spanning aanzienlijk verbeteren.

Health & Relax sessions

Met de focus op vitaliteit en ontspanning zorgen deze sessies voor rust, ruimte en balans. Door vaker bewust tijd te nemen voor energie ontlading krijgt de interne batterij weer tijd om op te laden.

vitaal
leiderschap

Het inzetten van bewustzijnstools voor persoonlijke ontwikkeling, waarbij de deelnemer vanuit intrinsieke verbinding en motivatie tot zelfsturing komt en leiderschap neemt over eigen vitaliteit.

Vitaliteit en werkgeluk binnen organisaties zijn de laatste jaren ook steeds meer onder de aandacht gekomen in Nederland. In onderzoek door GFK in opdracht van CZ blijkt dat werkgevers en werknemers werkstress en de disbalans tussen werk en privé zien als grootste gezondheidsrisico’s (CZ, 2018). Een gezonde cultuur op deze vlakken zorgt voor meer rendement. Daarnaast wil je er als werkgever natuurlijk het liefst voor zorgen dat jouw medewerkers met plezier naar het werk komen en met voldoening naar huis gaan. Dit is geen quick fix maar vraagt om een structurele oplossing voor dit vraagstuk.

Werknemers die een sterke verbinding met zichzelf én de missie van de organisatie voelen, werken met meer focus en creativiteit aan het behalen van de gestelde doelen.

Oprichtster Yogaplace

vitale bedrijfscultuur

Onze corporate vitaliteitsprogramma’s ondersteunen bedrijven in het creëren van een vitale bedrijfscultuur. Vanuit onze holistische visie is ook het werken in verbinding mét en vanuit eigen interne drijfkracht een essentieel onderdeel voor het daadwerkelijk realiseren van veerkracht van binnenuit.

Daarom reikt Yogaplace jouw medewerkers precies dát aan wat ervoor zorgt dat ze vanuit zelfbewustzijn, mentale veerkracht en efficiency te werk gaan. Daarbij wordt verder gekeken dan alleen het aanreiken van laagdrempelige en praktische tools. 

van fysiek niveau tot persoonlijke ontwikkeling

Middels onze corporate vitaliteitsprogramma’s werken we van fysiek niveau tot persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor wordt de werknemer gestimuleerd tot reflectie en zelfsturing om vanuit intrinsieke motivatie tot doelgerichte acties te komen.

In actie komen, geloven in dat wat voor jou echt werkt en je bereidheid tot zelfreflectie zijn de key ingrediënten tot verandering. Door je lichaam, geest en adem als tool in te zetten hebben we een ingang om met bewustzijn persoonlijke groei aan te wakkeren. Dit leidt tot een natuurlijk gevoel van geluk en een gevoel van meer tijd en rust in een ‘flow’ van je dagen.

Hoe kun je met ons werken?

EXPERIENCE MARKT

Een volledig verzorgde in-house introductie waarbij medewerkers kennis maken met ons aanbod, zodat duidelijk wordt waar de voorkeur van de medewerkers naar toe gaat. Zo kan er gekozen worden voor een vervolg programma dat aansluit bij de behoeftes van de medewerkers.

3 maanden pilot

Pilot van één of meerdere programma’s. De keuze kan variëren van een 15 minuten durende laagdrempelige desk re-energizer tot aan een anderhalf uur durende actieve beweegles in sportkleding; en alles daartussenin. Qua frequentie kan er gekozen worden tussen dagelijks tot wekelijks.

JAARPROGRAMMA

Om effecten duurzaam in de organisatie te realiseren en als nodig bij te sturen, bieden we ook jaarprogramma’s aan. Zo wordt de methodiek geïntegreerd in de bedrijfscultuur, en borg je de bewuste leefstijl van de medewerkers met blijvend resultaat.

wat levert een samenwerking met yogaplace jouw organisatie op?

bekijk een corporate meditation sessie

Meditatie op de werkvloer, kan dat? Zeker! Corporate meditation is erop gericht om werkefficiëntie te verhogen en werkstress te verlagen. Medewerkers krijgen van de therapeut concrete handvaten mee waarmee ze direct de vruchten kunnen plukken in hun dagelijkse werkzaamheden. Bekijk in deze video een korte corporate meditation sessie:

Video afspelen

Onze partners

Over Yogaplace

Yogaplace is een zeer betrouwbare en professionele organisatie, waar we al vele jaren met plezier mee samenwerken. Ze bieden hoge kwaliteit in een ontspannen sfeer. Niks zweverigs, maar concrete oefeningen en tools waar je direct mee aan de slag kunt. Met de programma’s van Yogaplace is er aanbod voor ieders niveau, van beginners tot gevorderden. Ze laten de deelnemers ervaren wat de meerwaarde van yoga (als leefstijl) en meditatie kan zijn. Niet alleen bewegen, maar ook het belang van een goede ademhaling brengen meer rust in je hoofd en in je lijf en verbetert je concentratievermogen. Een belangrijke tool als je werkzaam bent in een dynamische werkomgeving.

ODS Vitaal

Kirsten Offermanns

Vragen?

Neem contact met ons op

Yogaplace staat voor persoonlijk contact en optimale bereikbaarheid, telefonisch via 046 – 452 84 46 en per mail op de vermelde tijden onder contact. Maak gerust een afspraak voor een ontmoeting en een kopje thee in een van de yoga studio’s en ontvang persoonlijk advies over ons gevarieerd aanbod.