Huisregels

Huisregels

Regels rondom de yogales

Bij Yogaplace vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van rust en ontpanning. Daarom vragen we ieder rekening te houden met elkaar en de huisregels in acht te nemen bij het bezoeken van de studio.

Reglement

Binnenkomst

Kom ruim op tijd voor de practice en meld je aan de balie. Betreed de shala in stilte en zoek rustig een plekje. Een shala is een stilteruimte, als je kort iets wilt zeggen, doe dat dan met gedempte stem. Doe geen uitgebreide stretchoefeningen voor de practice begint. Ga eventueel even op je mat liggen of doe een korte meditatie.

Kleding

Tijdens de yoga kun je veel transpireren. Draag dunne, makkelijk zittende kleding die niet te wijd is. Yoga doe je op blote voeten. Draag geen horloges of sieraden en draag lang, loshangend haar vast.

Tijdens de les

Luister tijdens de practice naar je lichaam en besteed bewust aandacht aan je ademhaling. Yoga is geen competitie, luister naar de instructies van je yogadocent.

Moondays

Op de dagen waarop het volle en nieuwe maan is, wordt er geen Mysore style Ashtanga yoga beoefend. Voor vrouwen zijn de menstruatie dagen tevens rustdagen in de yogapractice.

Verlaten van shala

Gebruik de aanwezige yogamatcleaner om je mat te reinigen. Verlaat na afloop in alle rust de shala en hou rekening met de mensen die nog binnen zijn.

Persoonlijke spullen

Gelieve geen persoonlijke spullen mee te nemen in de shala maar deze op de daarvoor bestemde plek achter te laten. Neem bij het verlaten van de studio ook weer alle spullen mee naar huis. Mobiele telefoons zijn niet toegestaan, ook niet als wekker bij de eindontspanning. Mocht je tijdig weg moeten, vraag dan de docent je te waarschuwen. Zorg dat het geluid van je telefoon uitgeschakeld staat. Neem enkel een klein handdoekje mee en je eigen yogamat.

Gezondheid

Meld veranderingen in je gezondheid zoals blessures of ziekte bij binnenkomst aan je docent.

Lichamelijke verzorging

Kom gedoucht en met schone kleren naar de practice. Gebruik geen parfum of bodylotion/olie voordat je binnenkomt. Zorg dat je laatste maaltijd niet minder dan twee uur voor je yogapractice is geweest en drink geen water tijdens de practice.

Eindontspanning

Na de yogapractice is een goede eindontspanning (savasana) belangrijk. Neem de tijd hiervoor en zorg dat je warm genoeg blijft. Je kunt een trui of vest aandoen en er zijn altijd dekentjes aanwezig. Als je voldoende tot rust gekomen bent, kom je uit de eindontspanning door op de rechterzij te rollen en rustig te gaan zitten, voordat je opstaat.

Vragen of meer informatie?
Neem contact op:

Telefonisch zijn we direct beschikbaar

+31 (0)46 – 452 84 46

Van maandag t/m zaterdag is ons kantoorteam in verschillende diensten aanwezig tussen 09:00-17:00 uur, en zijn we bereikbaar om persoonlijke vragen te beantwoorden. Krijg je de voicemail? Dan zijn we in gesprek. Laat in dat geval een bericht achter, dan bellen we je binnen een werkdag terug, en mocht daar ruimte voor zijn, dezelfde dag al.

Via Whatsapp zijn we redelijk snel bereikbaar

+31 (0)6 25252000

Stuur ons een appje. Binnen onze kantooruren beantwoorden we je bericht zo snel als mogelijk, maar altijd binnen een werkdag na het versturen van je bericht.

Via de mail zijn we ook bereikbaar

info@yogaplace.nl

We beantwoorden onze e-mails binnen 48 uur en soms sneller.

Boek een proefles

en probeer yoga nu geheel vrijblijvend!