Yogavormen

Bij Yogaplace vind je een bijzonder compleet aanbod van verschillende soorten yoga. Voor ieder niveau, van beginnende tot ervaren yogi’s. We werken vanuit twee hoofdstijlen in yoga: Ashtanga yoga, een actievere vorm waarbij adem en beweging samenkomen, en Yin yoga, een zachtere vorm. Daarnaast bieden we nog Yoga nidra en verschillende andere yogavormen.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga

Lesvormen: Ashtanga led, Ashtanga Mysore style

Ashtanga yoga is een dynamische yogavorm waarbij de ademhaling de leidraad vormt voor een vaste opeenvolging van houdingen, ook wel asana’s genoemd. Met behulp van de houdingen en je ademhaling leer je hoe je geest en lichaam met elkaar in verbinding staan. Dit is een actieve, uitdagende lesvorm.

Afgeleide yogavormen

Lesvormen: Easy flow yoga, Dynamic flow yoga

Bij Yogaplace bieden we ook twee vrije variaties op de Ashtanga yogavorm. Easy Flow yoga is een rustige yogastijl, met een zachte en vrijere benadering van de houdingen, in een rustige en zachte flow. Dynamic flow yoga is een dynamische vinyasa les waarbij de houdingen elkaar in tempo opvolgen in een vloeiende reeks. Beide lesvormen zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt, maar verschillen van elkaar in intensiteit.

Afgeleide yogavormen
Yin yoga

Yin yoga

Lesvormen: Yin yoga

Een zachte yogavorm waarbij je de houdingen (asana’s) drie tot vijf minuten aanhoudt. Hoewel Yin yoga veel zachter is dan Ashtanga yoga, kunnen de houdingen zowel fysiek als mentaal als zeer uitdagend worden ervaren. Yin yoga herstelt, stimuleert en versterkt bindweefsel, gewrichten en meridianen en is voor alle niveau’s toegankelijk.

Yoga nidra

Lesvormen: Yoga nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’ en is een diepe, heldere practice waarbij je in een ontspannende houding (savasana) geniet van een diepe staat van rust. Tijdens de sessie laat je je door de stem van de docent begeleiden door de lagen in je bewustzijn. Deze eeuwenoude practice helpt je diep te ontspannen, stress en angst te verminderen en te overwinnen, rustiger te slapen en spiritueel te groeien. Iedereen kan het ervaren: deze yogavorm is geschikt voor alle leeftijden en niveaus en in het bijzonder uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen, ziekten en disbalans.
yoga-nidra
Overige lessen

Overige lessen

Lesvormen: HIIT & Yoga, Trauma sensitive yoga, Yoga voor beginners

Naast onze vaste yogastijlen vind je nog verschillende andere lestypes terug in ons lesrooster, sommige met de nadruk op meditatie. Of houd jij van een stevige workout? HIIT & Yoga is de ultieme combinatie tussen een intensieve training en ontspannende yogahoudingen. Trauma sensitive yoga daarentegen, geeft jou tools om met spanning en stress om te gaan en hoe je sensaties in het lichaam kan herkennen en hiermee om kunt gaan. Ben je beginnend yogi? Dan is Yoga voor beginners een fijne, toegankelijke les voor jou.

Ervaar het effect van yoga direct

Maak kennis
met yoga

Reserveer jouw
(online) yoga les

Yogaplace kent geen grenzen

Ons aanbod is ook online te vinden

Meer informatie?

Lees in onze FAQ alles over hoe je je voorbereidt op jouw les en welke leefregels gelden in onze shala