Yogavormen

Bij Yogaplace vind je een bijzonder compleet aanbod van verschillende soorten yoga. Voor ieder niveau, van beginnende tot ervaren yogi’s. We werken vanuit twee hoofdstijlen in yoga: Ashtanga yoga, een actievere vorm waarbij adem en beweging samenkomen, en Yin yoga, een zachtere vorm en verschillende andere afgeleide yogavormen waaronder Easy flow Yoga en Hormoon yoga. Daarnaast bieden we ook Meditatie, Ademwerk, Ontspanningsmethode Yoga Nidra en Satsang.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga

Lesvormen: Ashtanga led, Ashtanga Mysore style

Ashtanga yoga is een dynamische yogavorm waarbij de ademhaling de leidraad vormt voor een vaste opeenvolging van houdingen, ook wel asana’s genoemd. De vorm brengt focus, energie, rust in je geest en wordt ervaren als een meditatie in beweging. Als beginner start je in de Mysore style lessen of volg je een 6 weekse introductie cursus.

flow yogavormen

Lesvormen: Easy flow yoga, Hatha flow yoga, Vinyasa flow yoga

Bij Yogaplace bieden we ook meerdere vrije variaties op de Ashtanga yogavorm. Easy Flow yoga is een rustige yogastijl, met een zachte en vrijere benadering van de houdingen, in een rustige en zachte flow. De vinyasa vormen zijn dynamische lessen waarbij de houdingen elkaar in tempo opvolgen in een vloeiende reeks. Beide lesvormen zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt, maar verschillen van elkaar in intensiteit.

Afgeleide yogavormen
Yin yoga

Yin yoga

Lesvormen: Yin yoga

Een zachte yogavorm waarbij je de houdingen (asana’s) een aantal minuutjes aanhoudt. Hoewel Yin yoga veel zachter is dan Ashtanga yoga, kunnen de houdingen zowel fysiek als mentaal als uitdagend worden ervaren. Yin yoga herstelt, stimuleert en versterkt bindweefsel, gewrichten en meridianen en is voor alle niveau’s toegankelijk.

Yoga nidra

Lesvormen: Yoga nidra

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’ en is een diepe, heldere practice waarbij je in een ontspannende ruglig houding (savasana) geniet van een diepe staat van rust. Tijdens de sessie laat je je door de stem van de docent begeleiden door de lagen in je bewustzijn. Deze eeuwenoude practice helpt je diep te ontspannen, stress en angst te verminderen en te overwinnen, rustiger te slapen en spiritueel te groeien. Iedereen kan het ervaren: deze yogavorm is geschikt voor alle leeftijden en niveaus en in het bijzonder uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen, ziekten en disbalans.

yoga-nidra
Trauma sensitive yoga in Sittard

trauma sensitive yoga

Lesvormen: Trauma sensitive yoga

Trauma sensitive yoga is een bijzondere lesvorm waarbij je leert hoe je spanning van je lichaam kunt loslaten en kunt ontladen. In een veilige, vertrouwende en niet-oordelende setting luisteren we naar de sensaties en signalen van het lichaam om met een open geest zelfonderzoek toe te laten. We vertragen en ontspannen om het zenuwstelsel te reguleren.

In een subtiele flow van zachte, ontspannende, toegankelijke houdingen word je uitgenodigd naar binnen te keren en veilig fysieke sensaties en emoties te ontmoeten binnen jouw grenzen. De les is voor iedereen toegankelijk en uitermate geschikt voor mensen met een laag energielevel of mensen die meer in contact willen komen met hun lichaam en hun emoties.

Hormoonyoga

Lesvormen: hormoonyoga

Hormoonyoga helpt ons lichaam weer in balans te brengen en heeft een directe invloed op het endocriene stelsel. Het werkt preventief en herstellend bij bijwerkingen van de hormonale disbalans (opvliegers, rusteloosheid, migraine, slapeloosheid, stemmingswisselingen, haaruitval, verlies libido). De basisoefeningen ondersteunen de hormoonregulatie en stimulatie. 

Deze les is zeer geschikt voor dames met PMS-premenstrueel syndroom, energiesysteem blokkades, na een bevalling, regulering van de menstruatiecyclus, vruchtbaarheid en overgangsklachten.

Overige lessen

Yoga voor beginners

Yoga voor beginners

Deze les voor beginners is voornamelijk Ashtanga based. In Ashtanga yoga wordt gewerkt met een vaste serie houdingen. In deze les ontdek je wat yoga is en maak je kennis met de combinatie van beweging en ademhaling. Het geeft je een opstap naar het regelmatig beoefenen van yoga, wat zorgt voor bevordering van jouw fysieke en mentale gezondheid. Deze les is geschikt voor iedereen die (opnieuw) kennis wil maken met yoga.

Ervaar het effect van yoga direct

Maak kennis
met yoga

Reserveer jouw
(online) yoga les

Yogaplace kent geen grenzen

Ons aanbod is ook online te vinden

Meer informatie?

Lees in onze FAQ alles over hoe je je voorbereidt op jouw les en welke leefregels gelden in onze shala

yoga-nidra