Yoga nidra

Naast ashtanga yoga en yin yoga bieden we bij Yogaplace ook yoga nidra en verschillende andere yogavormen aan. Voor ieder niveau, van beginnende tot ervaren yogi’s.

yoga-nidra

Bekijk hier een preview van een Yoga Nidra les van Manon Simonis, eigenaar en senior yoga docente bij Yogaplace.

Yoga nidra

Deze vorm van yoga betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’ en is een diepe, heldere practice waarbij je in een ontspannende houding (savasana) geniet van een diepe staat van rust. Tijdens de sessie laat je je door de stem van de docent begeleiden door de lagen in je bewustzijn. Deze eeuwenoude practice helpt je diep te ontspannen, stress en angst te verminderen en te overwinnen, rustiger te slapen en spiritueel te groeien. Iedereen kan het ervaren: deze yogavorm is geschikt voor alle leeftijden en niveaus en in het bijzonder uitermate geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen, ziekten en disbalans. 

Lees verder en ontdek de voordelen van Yoga Nidra!

Benieuwd wat Yoga Nidra voor jou kan betekenen? Boek een gratis proefles en ervaar het zelf.

Yoga Nidra of Slaapyoga?

Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Je gaat wel op je rug in een slaaphouding (savasana, ook wel lijkhouding) liggen, maar door een geleide meditatie blijf je wakker. Slaapyoga-sessies zijn lang, soms wel anderhalf uur, maar kunnen evenveel rust geven als vier uur volledige slaap.
De oefeningen kun je overdag, maar ook ’s avonds doen, pas wel op als je erg moe bent, want dan is de kans groot dat je in slaap valt.
Wil je een practice doen die erop gericht is om in slaap te vallen, dan kan je slaapmeditatie proberen.

Yogaplace geeft naast Yoga Nidra ook les in Yin yoga, Ashtanga yoga en de afgeleide vormen, Easy flow yoga en Dynamic flow yoga.

Ervaar het effect van yoga direct

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een diepgaande meditatieve techniek die afkomstig is uit de oude Indiase traditie. Hoewel het lijkt alsof Yoga Nidra simpelweg een diepe ontspanning is, gaat het eigenlijk veel verder dan dat. Het is een systematische methode om een staat van diepe rust en bewuste slaap te bereiken, terwijl je geest volledig wakker en alert blijft.

Tijdens een Yoga Nidra-sessie wordt u begeleid door een instructeur die u door verschillende stadia van ontspanning leidt. Dit omvat het bewust worden van uw lichaam, ademhalingsoefeningen en het verkennen van uw gedachten en emoties. Het doel is om een staat van diepe ontspanning te bereiken, waarbij u volledig loskomt van spanning en stress, zowel fysiek als mentaal.

Deze diepgaande ontspanningstechniek helpt je om stress te verminderen, innerlijke rust te herstellen en je spirituele groei te bevorderen. Voeg Yoga Nidra toe aan je yoga practice en ervaar de voordelen van diepe ontspanning, mentale helderheid en emotioneel evenwicht.

Waarom je Yoga Nidra écht een keer moet proberen.

Wat Yoga Nidra zo bijzonder maakt, is het vermogen om diep in uw onderbewuste te werken. Tijdens de beoefening van Yoga Nidra kunt u diepgewortelde overtuigingen, patronen en spanningen loslaten die u mogelijk beperken in uw dagelijks leven. Het helpt u om blokkades op te heffen, uw creativiteit te vergroten en uw algehele welzijn te verbeteren.

De voordelen van Yoga Nidra zijn talrijk. Naast het verminderen van stress en het herstellen van innerlijke rust, kan het ook helpen bij het verbeteren van slaapproblemen, het verlichten van angst en depressie, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een diep gevoel van welzijn. Het is een toegankelijke praktijk die door iedereen kan worden beoefend, ongeacht leeftijd, flexibiliteit of ervaring met yoga.

 

Maak kennis
met yoga

Reserveer jouw
(online) yoga les

Yogaplace kent geen grenzen

Ons aanbod is ook online te vinden

Meer informatie?

Lees in onze FAQ alles over hoe je je voorbereidt op jouw les en welke leefregels gelden in onze shala