Praktische informatie

Praktische informatie Yogaplace

Wij staan voor je klaar

Ben je benieuwd naar yoga, wil je een proefles (trialclass) boeken, een lessenkaart aankopen, een privé sessie of workshop boeken óf een abonnement nemen bij Yogaplace? Dit kun je allemaal zelf regelen via ‘My Yogaplace‘ boven in de website.

Heb je een vraag of wil je iets delen? Dan kan je ons bereiken via de contactinformatie onderaan deze pagina. Maar voordat je contact met ons opneemt: wellicht vind je het antwoord op je vraag al in onze Frequently Asked Questions.

Veel gestelde vragen

Openingstijden

Voor onze openingstijden verwijzen we je graag naar ons lesrooster. Wil je buiten de lestijden langskomen op onze locatie in Sittard? Laat het ons dan even weten, het kantoorteam verwelkomt je graag.

Studiolessen

Kom zo’n 10 minuten voor de start van je les of sessie. Je kunt je aan de balie, bij de host of de docent even melden met je naam. Zorg ervoor dat je de locatie in rust en stilte betreedt. Een shala is een stilteruimte, dus ook deze betreed je in rust en stilte. Als je kort iets wilt zeggen, kun je dit doen met gedempte stem. Doe geen uitgebreide stretchoefeningen voor de practice begint. Ga eventueel wel al even op je mat liggen of doe een korte meditatie.

Parkeren op de parkeerplaats achter het pand: maandag t/m zaterdag van 09.00-19.00 uur | donderdag 09.00-22.00 uur | zondag 12.00-18.00 uur. Tarief € 1,90 per uur. Op een gedeelte van de Mgr Claessenstraat is vrij parkeren (doodlopend stuk), de rest van deze straat is voor vergunninghouders. 

Vanuit de parkeerplaats is Yogaplace makkelijk te bereiken door een voetgangerspad tussen de gebouwen, je hoeft dus niet helemaal om te lopen.

Parkeren op de oprit van de Tekenschool zelf is helaas niet toegestaan voor bezoekers, we vragen je graag gebruik te maken van een van de andere mogelijkheden rondom het gebouw. 

Het Sportcenter & de yogastudio bevinden zich op de benedenverdieping, het souterrain (-1). Wanneer je door de slagboom rijdt kun je op de bijbehorende parkeerplaats parkeren. De eerste 4 uur zijn gratis. De slagboom opent automatisch bij het uitrijden. Wanneer je met de fiets komt, dan kun je deze plaatsen onder de doorloopbrug. Hier bevindt zich ook de ingang naar de yogastudio. Je loopt de lange gang door en komt aan in de lounge van het Sportcenter, waar je je kunt melden aan de balie. De medewerker / yoga docent ontvangt je hier en zal je verder wegwijs maken. 

Gelieve geen persoonlijke spullen mee te nemen in de shala maar deze op de daarvoor bestemde plek achter te laten. Neem bij het verlaten van de studio ook al je spullen weer mee. Mobiele telefoons zijn niet toegestaan, ook niet als wekker bij de eindontspanning. Mocht je tijdig weg moeten, vraag je de docent je een waarschuwing te geven. Zorg ook dat het geluid van je telefoon uit staat. Neem enkel een klein handdoekje mee en je eigen yogamat.

Tijdens de yogales kun je veel transpireren. Draag dunne, makkelijk zittende kleding die niet te wijd is. Yoga doe je op blote voeten. Draag geen horloges of sieraden en draag lang haar vast.

Meld veranderingen in je gezondheid zoals blessures of ziekte bij aankomst aan je docent.

Luister tijdens de practice naar je lichaam en besteed bewust aandacht aan je ademhaling. Yoga is geen competitie, luister dus naar de instructies van je yogadocent.

Kom gedoucht en met schone kleren naar de practice. Gebruik geen parfum of bodylotion/olie voordat je komt. Zorg dat je laatste maaltijd niet korter dan twee uur voor je yogapractice is geweest en drink geen water tijdens de practice.

Op de dagen waarop het volle en nieuwe maan is, wordt er traditioneel geen Mysore style Ashtanga yoga beoefend. Voor vrouwen zijn de menstruatie dagen tevens rustdagen in de yogapractice.

Na de yogapractice is een goede eindontspanning (savasana) erg belangrijk. Neem de tijd hiervoor en zorg dat je warm blijft. Je kunt een trui of vest aandoen. Ook zijn er altijd dekentjes beschikbaar op locatie. Als je voldoende tot rust gekomen bent, kom je uit de eindontspanning door op de rechterzij te rollen en rustig te gaan zitten voordat je opstaat.

Gebruik de aanwezige yogamatcleaner om je mat te reinigen. Verlaat de shala na afloop in alle rust en houd rekening met de mensen die nog binnen zijn.

Online lessen

Ga via onze website, de Eversports app of de Eversports desktop versie naar het Lesrooster. Kies een online livestream les, die je herkent aan de titel en het beeldscherm icoontje. Klik op de les en volg de stappen om de boeking af te ronden.

15 minuten voor aanvang van de les vind je de Zoom link in jouw account terug.

Onze docenten maken graag een persoonlijke en liefdevolle verbinding met studenten, ook via de livestream. Daarnaast ondersteunen docenten je door bijvoorbeeld aanwijzingen te geven om op een juiste manier in een houding te komen, zodat je jouw practice op een prettige en veilige manier uitvoert. Om die reden vragen we dan ook om jouw camera aan te zetten.

Een aantal van onze online livestream lessen zijn 48 uur lang terug te kijken. Deze lessen herken je in het Lesrooster aan het woord REWATCH in de naam.

Rewatch lessen zijn 48 uur lang te bekijken via het videoplatform. Ga naar het Yogaplace videoplatform en zoek naar het kopje Livestream. Daar vind je de beschikbare rewatch video’s.

Op ons videoplatform vind je een gevarieerd aanbod aan vooraf opgenomen practices en 48H Rewatch classes terug. De video’s zijn eenmalig aan te kopen, of inbegrepen in jouw lidmaatschap (m.u.v. SEEK video’s). Klik hier om naar het videoplatform te gaan.

De link ontvang je niet in je mail, maar is 15 minuten voor aanvang van de les terug te vinden in jouw account in het boekingssysteem onder Boekingen.

Reserveren en meer

Bekijk hier de handleiding van het boekingssysteem van Yogaplace.

Bij Yogaplace boek je je les via het boekingssysteem of rechtstreeks via het lesrooster. Dit zorgt ervoor dat er altijd een plek in de les voor je is. Gezien het beperkte aantal plekken is een reservering via het online boekingssysteem noodzakelijk.

Het annuleren van lessen is belangrijk. Gezien het beperkte aantal plekken is het fijn dat wanneer je niet kunt komen je je boeking ook weer annuleert. Zo kan een andere student je plekje nog innemen en weten wij dat we niet op je hoeven te wachten. Een les annuleer je gemakkelijk zelf via het boekingssysteem.

Afhankelijk van je abonnementsvorm wordt er wanneer je een les reserveert een credit van je account afgeschreven. Je kunt in de online omgeving altijd inzien hoeveel credits je nog hebt. Mocht je een week niet kunnen komen, spaar je dit credit op.

Het boekingssysteem is persoonsgebonden. Dit betekent dat je in een account maar voor één persoon kunt boeken. Wil je voor iemand anders een les boeken? Dan is het het makkelijkste om voor hem of haar een eigen account aan te maken.

Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt wel al je lessen in de toekomst vooruit boeken.

Nee, je kunt je vrij inschrijven op iedere les en locatie (volgens de voorwaarden van jouw abonnement of lessenkaart).

Wanneer je jouw credit niet gebruikt, spaar je deze automatisch op in jouw account. Opgespaarde credits blijven geldig zolang jouw abonnement loopt.

Abonnementen & Tarieven

Afhankelijk van hoe vaak je yoga wilt komen volgen kun je kiezen voor 1x of 2x per week. Wil je zo vaak komen als je wilt, dan kies je uiteraard voor het onbeperkte abonnement. Mocht je nog niet zeker weten of yoga bij je past? Kies dan voor een gratis trial of een van de class cards. Ben je een echte wellnessfan? Dan is het Yoga & Wellness abonnement iets voor jou! Alle informatie vind je hier.

In het boekingssysteem kan je de meeste wijzigingen aan je abonnement zelf regelen. Lukt dit niet?Stuur dan een mail naar info@yogaplace.nl. Wijzigingen dienen vóór het einde van de maand binnen te zijn. Voor het downgraden van een abonnement geldt de kalendermaand termijn. Het upgraden van je abonnement kan per direct.

Opzeggen van je  abonnement kan je in de meeste gevallen zelf regelen in het boekingssysteem. Lukt dit niet, stuur dan een mail naar info@yogaplace.nl. Tevens verwijzen we je graag naar de algemene voorwaarden.

Klik hier om de verschillende abonnementen, lessenkaarten en andere opties te bekijken.

Persoonlijke begeleiding

Dat is zeker mogelijk! Bekijk hier de prijzen en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Bij Yogaplace kan je ook terecht voor yogatherapie, coaching en trajecten. Lees hier meer en neem gerust contact op om een vrijblijvende intake te plannen.

Bedrijfsyoga is een ontzettend mooie tool voor minder stress en ziekteverzuim, een hogere efficiency, meer veerkracht en werken in verbinding. Lees hier meer.

Kan je het antwoord op jouw vraag niet terugvinden?
Neem contact op:

Telefonisch zijn we direct beschikbaar

+31 (0)46 – 452 84 46

Van maandag t/m zaterdag is ons kantoorteam in verschillende diensten aanwezig tussen 09:00-17:00 uur, en zijn we bereikbaar om persoonlijke vragen te beantwoorden. Krijg je de voicemail? Dan zijn we in gesprek. Laat in dat geval een bericht achter, dan bellen we je binnen een werkdag terug, en mocht daar ruimte voor zijn, dezelfde dag al.

Via Whatsapp zijn we redelijk snel bereikbaar

+31 (0)6 25252000

Stuur ons een appje. Binnen onze kantooruren beantwoorden we je bericht zo snel als mogelijk, maar altijd binnen een werkdag na het versturen van je bericht.

Via de mail zijn we ook bereikbaar

info@yogaplace.nl

We beantwoorden onze e-mails binnen 48 uur en soms sneller.

Boek een proefles

en probeer yoga nu geheel vrijblijvend!