Bewandel het pad van yoga

Voel je je aan het einde van je (werk)dag leeg of overprikkeld? Of ben je juist op zoek naar een manier waarop je jouw energie kwijt kunt, of even de drukte in je hoofd kunt loslaten? Yoga draagt op veel verschillende manieren bij aan jouw welzijn. Het laat je ontwikkelen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Zoals velen nog niet weten, gaat het effect namelijk veel verder dan alleen tijdens de les. Het zorgt voor een transformatie in lichaam, geest en ziel. De start met yoga begint hier.

Wat gaat het mij opleveren?

 • Starten met yoga zorgt voor een krachtiger en flexibeler lichaam
 • Rust in je hoofd en minder stress
 • Positieve, veerkrachtige mindset
 • Sterk contact met jouw lichaam
  Betere nachtrust
 • Voorkomen en verminderen van klachten en blessures
 • En nog zoveel meer, ontdek het zelf!
Starten met yoga
Start your journey

Start your transformation

Dat yoga bijdraagt aan jouw welzijn, is je vast al wel duidelijk. En nu? Volg deze stappen om jouw yoga journey te beginnen

 1. Boek een proefles
  We laten je graag ervaren hoe het is om een les bij Yogaplace te volgen. Bekijk het lesrooster, bepaal welke les vorm jou aanspreekt en boek een gratis proefles.
 2. Voor en tijdens jouw eerste les
  Nu je les geboekt is, wil je natuurlijk graag weten wat je kunt doen om jouw les zo optimaal mogelijk te ervaren. Lees in onze FAQ alles over hoe je je voorbereidt op jouw les en welke leefregels gelden in onze shala
 3. Na de les
  Hoe heb je het ervaren? Zet jouw yoga journey voort met een abonnement of kijk welke cursussen, workshops of opleidingen jou meer verdieping kunnen bieden. Wil je graag persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Yoga filosofie

Nu je hebt besloten om jouw yoga journey te starten, vind je het misschien interessant om de filosofie erachter te weten. Yoga betekent vereniging. Het is een geïntegreerde oefening van lichaam, geest en ziel. In de vroegere Yoga Sutras definieert Patanjali de vijf Yamas. Dit zijn ‘morele waarden’ die een holistisch perspectief op het leven vormen. We hebben de Yamas: Ahimsa, Satya, Brahmacharya, Asteya en Aparigraha, geïnterpreteerd in deze moderne tijd: geweldloosheid, oprechtheid, ontspannen creativiteit, eenvoud en vrijgevigheid. Ze vormen de basis van Yogaplace en we hopen dat ze je zullen helpen je practice en in je leven.

Rishi Patanjali is de grondlegger van de eeuwenoude Yoga waarop Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) honderd jaar geleden zijn yoga practice baseerde. Patanjali beschreef in zijn Yoga Sutra’s de ‘Eight Limbs of Yoga’, de acht ‘ledematen’, of aspecten van Yoga. Elke tak is een onderdeel om via Yoga tot dieper en breder bewustzijn te komen.

Yoga filosofie

Ons aanbod

Het achtvoudige pad van yoga

1

Yama

Universele moraliteit, respect voor de wereld om je heen

2

Niyama

Persoonlijke observaties, naar binnen en op jezelf gericht

3

Asana

De lichaamshoudingen die je op de mat beoefent

4

Pranayama

Levensenergie (prana) die gedragen wordt door de ademhaling

5

Pratyahara

Terugtrekken van en controle over de zintuigen

6

Dharana

Concentratie en het cultiveren van het innerlijke bewustzijn

7

Dhyana

Toewijding, een diepe vorm van meditatie, puur bewustzijn

8

Samadhi

Je lichaam, zintuigen en de geest zijn één met het universum

Start your journey

Ontdek ons uitgebreide aanbod

SEEK
onlineplatform

Workshops
& Cursussen


Opleidingen


Retreats

Coaching
& Trajecten

Yogaplace kent geen grenzen

Ons aanbod is ook online te vinden

Reviews

Tijdens de docentenopleiding van Yogaplace heb ik mezelf beter leren kennen. Ik ben me bewust geworden van bepaalde patronen en heb geleerd hier anders mee om te gaan. Ik kan met meer liefde en zachtheid naar mezelf en het leven kijken. En leef het leven meer vanuit mijn hart. Het lesgeven en delen van yoga met anderen, voelt voor mij als thuiskomen. Ik ben enorm dankbaar dat de opleiding me zoveel moois heeft gebracht!

Sanne
Hermans

Student | docentenopleiding 2020

Ik kan oprecht zeggen dat mijn leven veranderd is dankzij deze opleiding, jullie hebben mij een houvast gegeven waar ik altijd naar terug kan grijpen.
Ashtanga is nu een onderdeel van wie ik ben, daarvoor kan ik jullie niet genoeg bedanken. De persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is echt niet met woorden te beschrijven en is onbetaalbaar.

Cindy
Schrooten

Student | docentenopleiding 2021

Het zijn hele intensieve maar oh zo inspirerende weken! Door de fijne en deskundige (persoonlijke) begeleiding van Manon en Anouk heb ik mijn eigen yoga-pad verder kunnen bewandelen en uitdiepen dan ik ooit had kunnen dromen. Het is een reis geworden vol met persoonlijke ontwikkeling en groei. Door dit te beleven samen met mijn mede-studenten én op zo’n fijne locatie als Hof den Brulle, maakt het een onvergetelijke ervaring!

Rosalie
Gerrits van den Ende

Student | docentenopleiding 2020

Wil jij even ertussenuit?

Laad je lichaam en geest op tijdens het SISTERHOOD & SELF LOVE RETREAT

Verdiep je verder

Ontdek ons
lesaanbod

Over
Yogaplace

Alles over
yoga