Yin yoga

Yin yoga is een zachtere vorm waarbij adem en beweging samenkomen. Bij Yogaplace vind je naast deze yogavorm ook andere soorten yoga. Voor ieder niveau, van beginnende tot ervaren yogi’s.

Yin yoga

Bekijk hier een preview van een Yin yogales van Nok Veeger, yoga docente bij Yogaplace.

Yin yoga

Lesvormen: Yin yoga

Net als Hatha yoga is Yin yoga niet meer weg te denken uit de yoga shala’s. Yin yoga is misschien wel de populairste yogavorm. Dat is ook niet vreemd, want als je diep wilt ontspannen is Yin yoga zeer geschikt. Veel mensen ervaren stress en spanning door diverse redenen. Soms door externe prikkels, maar ook vaak intern. Bij Yin yoga wordt op het bindweefsel gericht en minder op de spieren, dat is behoorlijk uniek. Yin is de ‘rustvorm’ en de Yang is de ‘actieve vorm’. Bij Yang wordt er wel meer gericht op de spieren, Ashtanga yoga is een echte Yang yogavorm. Bij Yin yoga wordt gewerkt aan dede flexibiliteit, de gewrichten en het bindweefsel, waardoor deze sterker worden en sneller herstellen.

Benieuwd wat Yin yoga voor jou kan betekenen? Boek een gratis proefles en ervaar het zelf.

Yin yoga houdingen

Veel mensen denken dat ze niet flexibel genoeg zijn om aan Yin yoga te doen, maar dat is niet waar. Je doet het voor jezelf en je bepaald dus ook je eigen startpunt en je docent zal je daarin begeleiden. De houdingen van Yin yoga zijn erop gericht om de spieren te ontspannen omdat deze de hele dag bezig zijn om je lichaam recht te houden, bijvoorbeeld tijdens het werken achter je laptop. Bij Yin yoga worden de spieren weer verlengd door op het bindweefsel te focussen worden de spieren ook weer langer. De meeste Yin yoga houdingen zijn liggend, waarbij je je lichaam in verschillende posities draait, waardoor verschillende delen van lichaam aandacht krijgt.

Yogaplace geeft naast Yin yoga ook les in Yoga nidra, Ashtanga yoga en de afgeleide vormen, Easy flow yoga en Dynamic flow yoga.

Ervaar het effect van Yin yoga direct

Wat is Yin yoga?

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in de gewrichten en het bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam een goede structuur.

Hoewel deze yogavorm veel zachter is dan Ashtanga yoga, kunnen de houdingen zowel fysiek als mentaal als zeer uitdagend worden ervaren. Deze yogavorm herstelt, stimuleert en versterkt bindweefsel, gewrichten en meridianen en is voor alle niveau’s toegankelijk.

Yin yoga onderwijs begon in de Westerse wereld in de late jaren 70, en werd opgericht door martial arts-expert en taoïstische yogaleraar Paulie Zink. Yin yoga wordt nu ook onderwezen in Europa, grotendeels te danken aan de onderwijsactiviteiten van Yin yoga-docenten Paul Grilley en Sarah Powers. Zij hebben de Tao Yoga van Zink doorontwikkeld tot een stijl gebaseerd op de Yin kant van poses. Ook hebben ze het deze naam gegeven.

Yin yoga is niet bedoeld als een complete praktijk op zich, maar eerder als een aanvulling op de meer actieve vormen van yoga en lichaamsbeweging. Echter, Paulie Zinks aanpak omvat het volledige scala van taoïstische yoga, zowel yin en yang, en is bedoeld als een volledige beoefening in zichzelf.

Maak kennis
met yoga

Reserveer jouw
(online) yoga les

Yogaplace kent geen grenzen

Ons aanbod is ook online te vinden
Meer informatie?
Lees in onze FAQ alles over hoe je je voorbereidt op jouw les en welke leefregels gelden in onze shala