Herfst en loslaten

Het hangt al even in de lucht maar we hebben het nog even vooruit mogen schuiven. De koelere dagen. Na een intense periode is het mooi dat we nog wat extra van de mooie nazomer zon hebben mogen genieten. We kunnen deze zomer energie nog even vasthouden door te zorgen dat we hetzelfde ritme voorzetten van de zomermaanden. Het buiten zijn, bewegen en vroeg uit de veren helpt ons fris en energiek de dag door te komen. De uitdaging komt er aan om mee te bewegen met de natuur en echt te gaan luisteren. Aan het einde van de zomer trekt de natuur zich langzaamaan terug. Zelf kunnen we ook aan deze natuurlijke energie die ontstaat om ons heen en in onszelf gehoor geven.

Meer rust door ook letterlijk meer binnen verblijven in een prettige warme huiselijke sfeer als de dagen korter worden. Omarm de energie die vertraagt in het begin van het najaar. De rust krijgt praktisch vorm wanneer je opruimt, in je huis, je lichaam en je geest. Het verkleuren en het loslaten van de bladeren laat ook ons stil staan bij wat we niet langer mee willen dragen.

Waarvoor is het bij jou tijd om los te laten?

Neem een moment op de dag waar je weet dat je even niet gestoord wordt voor zo’n 10 minuten. Kies een fijne plek in je eigen omgeving uit en ga gemakkelijk zitten in een comfortabele houding. Sluit je ogen en geef jezelf de ruimte om dat wat aandacht nodig heeft op te laten komen. Wat mag er losgelaten worden? Vertrouw er op dat het systeem dat toelaat om aandacht te geven wat op dat moment aandacht behoeft. Je kunt beginnen met een mooie affirmatie in jezelf in stilte te herhalen: ‘ik vertrouw dat dat wat ik niet meer nodig heb, of waar ik niet meer aan vast hoef te houden, mag gaan.’ Of ‘ Ik mag vertragen en rust nemen het is helemaal ok.’ Elke keer weer in acceptatie met een liefdevolle blik naar binnen. Spreek uit in stilte: Waarvoor is het bij jou tijd om los te laten? en herhaal het voor jezelf zodat het zich kan vormen en het diepere geloof hierin kan groeien. Je hoeft het niet in te vullen, neem de tijd om waar te nemen wat er in je opkomt en kijk er naar als een observeerder. Kom telkens terug bij de vraag. Als je een helder inzicht krijgt, glimlach er naar en en adem 10x diep in en uit. Dan sluit je af door even de tijd te nemen om te voelen welke actie als eerste nodig is om te komen tot dit loslaten en als laatste jezelf te bedanken voor dit inzicht en dat je je lichter mag voelen en meer in contact met jezelf. Strek je daarna even uit en maak een paar bewegingen die je prettig vindt, zodat je weer opgeladen en verfrist je dag kunt vervolgen.

Namasté, Manon

Recente blogs
Deze blog delen