Mindfulness tips voor jouw dag

Je herkent het vast wel: in het dagelijks leven word je vaak opgeslokt door alle bezigheden, verplichtingen en rollen die jij vervult thuis, op het werk en daarbuiten. Hoe zorg je nou dat je jouw dag tóch zo bewust mogelijk beleeft? Claire, de hostess van Yogaplace, deelt haar tips.

A slow start of the day

Hoe je jouw ochtend begint heeft invloed op hoe jij je de rest van je dag zal voelen. Begin je de dag al gehaast? Dan zal je je de rest van de dag ook onrustig voelen. Ga je juist voor een rustige en ontspannen start van de dag? Dan zal je merken dat je steviger in je schoenen staat en goed kunt meebewegen met dat wat de dag jou brengt.

Hoe je jouw dag slow begint? Zorg dat je alle tijd voor jezelf neemt, ook al betekent dat misschien dat dat je wat eerder moet opstaan. “Activeer je zintuigen met een lekkere geur (wierook, geurkaars, aroma diffuser) en een kruidentheetje en kies jouw favoriete plek in het huis om rustig wakker te worden. Deze tijd kan je ook besteden aan een fijne work-out, yogales, wandeling, meditatie of journaling.”

Self-care is a necessity, not a luxury

Creëer ook vaste momentjes om letterlijk voor jezelf te zorgen. Claire: “Met een vaste skincare routine geef ik mijn huid, en daarmee mijzelf, zorg en aandacht. Een heerlijke gezichtsmassage ontbreekt zeker niet.”

Voor jezelf zorgen betekent ook jezelf voeden. “Ik stem mijn ontbijt af op het seizoen. Nu het buiten warmer is, geeft mijn lichaam aan iets fris en lichters nodig te hebben. Bijvoorbeeld plantaardige yoghurt met zomerfruit, chia zaad, kokosrasp en goji bessen. Iets dat je met aandacht en liefde voor jezelf klaarmaakt, smaakt altijd beter!”

Offline time

Merk je dat je veel tijd achter een scherm doorbrengt? Plan dan regelmatig offline momenten in. Leg je telefoon weg of zet deze op vliegtuigstand en laat eventueel de mensen om je heen weten dat je offline bent. Kijk maar eens hoeveel meer ruimte in je hoofd je zal ervaren en er misschien zelfs creativiteit aangewakkerd wordt! Wil je next level gaan met offline time? Boek dan eens een retreat voor jezelf!

Yoga draagt bij aan een mindful leven

Claire: “Hoe yoga mij helpt om mindful te blijven tijdens de dag? Het helpt me verbinding met mijn ‘zelf’ te maken, gewaar te zijn, goed te voelen wat in mij leeft en te luisteren naar mijn lichaam. Wat het me biedt? Rust, kalmte, verbinding met mezelf, dankbaarheid en ook uitdaging, energie en veel creativiteit.”

Proefles boeken | Start your journey | YogavormenNIEUW! Full of life retreat

Recente blogs
Deze blog delen