Internationale Yoga Dag

Op 21 juni 2023 is het Internationale Yoga dag en Yogaplace wilt hier graag bij stil staan. Dat doen we op twee manieren. 

108 zonnegroeten

Op Internationale Yoga dag organiseren wij een speciale les waarbij we onszelf uitdagen in een practice met 108 zonnegroeten. Deze les is gratis te volgen voor leden én niet leden.

108 zonnegroeten, schrik niet! Dit is voor iedereen haalbaar. De houdingen worden minder lang vastgehouden en er is altijd tijd tussendoor om een rustpauze te nemen.

Waarom 108? Het getal 108 wordt in de yogawereld beschouwd als een heilig en betekenisvol getal met verschillende spirituele en kosmische aspecten. Er zijn talloze interpretaties en symbolische betekenissen die aan dit getal worden toegeschreven. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Spirituele volledigheid: Het getal 108 wordt gezien als de vereniging van het spirituele en het aardse, waarbij het cijfer 1 staat voor het goddelijke, het universum of het hogere bewustzijn, terwijl 0 staat voor leegte of de kosmische oorsprong.
  2. Astronomie en kosmologie: Volgens de oude Indiase astronomie zijn er 108 paden naar de hemel en wordt het universum beschouwd als bestaande uit 108 elementen. Ook zijn er 27 nakshatra’s (sterrenbeelden) en elke nakshatra heeft 4 padas (subdivisies), wat resulteert in een totaal van 108 padas.
  3. Chakra’s en energiecentra: Binnen de yogafilosofie wordt geloofd dat er 108 energiecentra in het lichaam zijn, waarbij elk centrum een specifieke rol speelt bij het balanceren van de levensenergie. Het uitvoeren van 108 zonnegroeten kan helpen bij het activeren en harmoniseren van deze energiecentra.

Het uitvoeren van 108 zonnegroeten wordt beschouwd als een intense en transformerende praktijk die fysieke, mentale en spirituele voordelen biedt. Het kan helpen bij het reinigen van het lichaam, het vergroten van energie, het versterken van de focus en het creëren van een diepere verbinding met jezelf en het universum.

yogaplace doneert, jij ook?

De gehele week (ma 19 t/m zo 25 juni) stelt Yogaplace jou in staat om een donatie te doen voor een lokaal goed doel. We hebben gekozen voor We4Kids, een stichting die in samenwerking met Kiwanis Club zich inzetten voor hulp aan kansarme kinderen in de regio Sittard-Geleen zodat ook zij van een betere toekomst kunnen genieten.

Steun jij ook dit lokale doel? Dit kan doormiddel van een vrijblijvende donatie aan We4Kids via deze link. Doneren kan tot en met zondag 25 juni 00:00.

Voor elke deelnemer aan de 108 zonnegroeten-les, doet Yogaplace een donatie! 

We hopen op maandag 26 juni een mooi bedrag te kunnen doneren aan dit mooie initiatief!

Recente blogs
Deze blog delen